Veerle De Neef

Over mezelf

Een warm welkom! Mijn naam is Veerle De Neef. Vanaf mijn jeugd ben ik al geïnteresseerd in creativiteit, ontdekking en ontwikkeling.

Ik heb meer dan 30 jaar ervaring als leerkracht in het lager onderwijs. Met veel idealisme en enthousiasme ging ik elk jaar opnieuw met de kinderen op tocht om hen te begeleiden in hun cognitieve, emotionele en creatieve ontwikkeling. Welbevinden en emotioneel “ goed in je vel voelen”, dat vond ik belangrijk. Ik gaf ook jarenlang kunstlessen. Het gaf me veel voldoening om de kinderen telkens te zien groeien.

Naast mijn onderwijstaak heb ik ook heel wat expertise op gebied van creëren en vormgeven. Vele vormen van beeldende creativiteit vulden mijn vrije tijd. Tijdens de jaren deeltijds kunstonderwijs in de studierichting tekenkunst, ervaarde ik vaak een zalige creatieve flow. Ik volgde opleidingen intuïtieve ontwikkeling en meditatie, creatieve groeibegeleiding en kunstzinnig dynamisch coachen.

Meer en meer voelde ik dat persoonlijkheidsontwikkeling, creativiteit en kunst niet naast elkaar staan. Kunstzinnig creëren vanuit intuïtie en gevoel, geeft terug meer innerlijk contact. Via dit kanaal verstevig ik verder de verbinding met mezelf.

Over het KleurRijk

Vanuit mijn hart voel ik dat ik nu toe ben aan een nieuwe weg in mijn leven.

 

 • Ik wil heel graag mijn passie voor creativiteit en het kunstzinnige delen en anderen inspireren. Het creatief onthaasten geeft meer rust en een blij gevoel.
 • Ook kinderen en volwassenen begeleiden om meer te leven met hoofd en hart in verbinding en vanuit kracht en zelfvertrouwen, dat is mijn doel. Vrij creëren, los van goed of mooi en mee stromen in dit ontdekkingsproces. Zo verrijkend om onze eigen waardevolle kleuren te kunnen voelen, ze terug in harmonie te brengen en daardoor de wereld meer kleuren met onze unieke waarden!
 • Plezier in leren en terug vertrouwen in eigen kunnen, vind ik belangrijk. Ik zet creativiteit in bij het extra ondersteunen van kinderen bij wie het rekenen wat moeizamer gaat: handelend, bewegend en speels.
 • Ik ben nooit uitgeleerd en ik laat me ook mee stromen met wat komt, dus in de toekomst kan het aanbod evolueren (oa. individuele coaching)

“Het KleurRijk” is geboren, een Rijk van creatieve en kunstzinnige expressie, persoonlijke groei en handelend leren rekenen. Een warm, veilig en liefdevol Rijk waar je welkom bent zoals je bent en dit in kleine groepjes. Iedereen krijgt daardoor de ruimte en aandacht die nodig is. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

Diploma's & ervaringen

 • Pedagogisch hoger onderwijs- bachelor lager onderwijs + 32 jaar ervaring als onderwijzeres
 • Basisvorming Jeugdverantwoordelijke (bij Jeugd en gezondheid) + monitrice tijdens verschillende kampen
 • Basiscursus Iteco- Vormingscentrum voor ontwikkelingssamenwerking + 1 jaar ontwikkelingshulp Brazilië (vrijwillige hulp in projecten met o.a. straatkinderen en gehandicapte kinderen)
 • Tweejarige massageopleiding + 5 jaar intuïtieve relaxatiemassage in bijberoep
 • Opleiding aromatherapie en essentiële oliën
 • Opleiding Bachbloesems
 • Opleiding intuïtieve ontwikkeling en meditatie
 • Primordial Sound Meditation
 • Basiscursus Ayurvedica
 • Mindfulness training
 • Sessies “Anders leren denken”
 • Sessies “Wetenschap van het denkvermogen volgens dr. Frederick Bailes”
  deeltijds kunstonderwijs studierichting beeldende kunst optie tekenkunst
 • Basiscursus Vedic art
 • Diverse creatieve workshops o.a. vilten papier scheppen, creatief met verf/met klei/ met textiel, upcycling en recycling…
 • Jaartraining Eureka rekencoach (Leuven)
 • Creatieve groeibegeleider Heppie Mie
 • Training “Colours of our Heart”
 • Kunstzinnig dynamisch coachen (tweejarige opleiding Art of Eden)