Aanbod volwassenen

Creatieve workshops

Quote - Het KleurRijk

Art is for everybody

(Keith Haring)

We zijn allemaal bezig met onze carrière, ons gezin of ons sociaal leven. Er is altijd wel iets te doen. Het is geen luxe om onszelf me-time, rust of verdieping te gunnen. Door creatief bezig te zijn kan je de verbinding met jezelf terug vinden.

Kom mee genieten van de creatieve workshops in een warme en ongedwongen sfeer!

Meditatief tekenen: Het labyrint

Het kleurrijk Meditatief tekenen: Het labyrint Ik nodig je in deze workshop graag uit om mee op reis te gaan op je eigen levenspad via het labyrint. Het symbool is al duizenden jaar oud en nog steeds een magisch symbool. We gaan stap voor stap het labyrint met zeven wendingen tekenen. Je krijgt informatie over de symboliek (het samenspel van de wendingen en lijnen, de rol van de elementen, de zeven energiecentra…) We gebruiken ons getekend labyrint voor een meditatie en gaan vingerlabyrintlopen.

“In een labyrint raak je jezelf niet kwijt, in een labyrint hervind je jezelf. In het centrum van een labyrint zie je niet de verschrikkingen van je leven. In het centrum van het labyrint ontmoet en omhels je jezelf!”

 • Wie

  Alle volwassenen welkom, geen ervaring nodig

 • Wanneer:

  Donderdagavond 28/09/2023 van 19.30 uur tot 22.00 uur.

 • Aantal:

  min. 3 en max. 6 volwassenen.

 • Prijs:

  30 euro, inclusief alle materialen, thee, water en een knabbel.

Kintsugi

 • Wie

  alle volwassenen welkom, geen ervaring nodig.

 • Wanneer:

  donderdagavond 30/11/2023 van 19.30 uur tot 22.00 uur.

 • Aantal:

  min. 3 en max. 6 volwassenen.

 • Prijs:

  49 euro, inclusief alle materialen, thee, water en een knabbel.
  Je krijgt de set mee naar huis zodat je er achteraf nog andere voorwerpen mee kan herstellen.
  Zelf mee te brengen: gebroken keramisch object (bijv. een kom, tas of bord uit porselein / aardewerk).

Bij deze Japanse techniek uit de vijftiende eeuw, gaat het erom een gebroken voorwerp op zo’n manier te herstellen dat de breuklijnen duidelijk in het oog springen. Alle scherven worden opnieuw met elkaar verbonden. De breuklijnen worden met goud geaccentueerd. Gouden littekens als krachtlijnen. Kintsugi helpt ons ons perfectionisme los te laten en de schoonheid van het onvolmaakte, het verweerde te omarmen. Kintsugi betekent letterlijk "gouden verbinding". Wat we meemaken in ons leven hebben we niet in de hand. Hoe we ermee omgaan wel. We kunnen kiezen om onze barsten te erkennen, te aanvaarden én om ze te accentueren met een gouden randje.

Kom kennismaken met de filosofie van Kintsugi en leer deze Japanse hersteltechniek toepassen. Breng liefst je persoonlijk gebroken voorwerp mee of kies een voorwerp ter plaatse. Je kan uiteraard ook een keramisch object bewust kapot gooien.

Meditatief boetseren: Van slachtoffer naar held

Meditatief boetseren is een toegangspoort naar meer bewustzijn, innerlijke stilte en creativiteit. Bij het boetseren laten we onze handen leiden. Los van goed en mooi gaan we mee met wat zich aandient. Het thema van deze avond is “Van slachtoffer naar held”. In een boetseeroefening maken we contact met het gekwetste en het genietende kind in onszelf. We werken aan acceptatie van beide innerlijke kinderen. Onze innerlijke wijsheid helpt ons om van onszelf te houden en terug recht op te gaan staan. We gaan langzaam over naar de houding van de held en komen in contact met onze oorspronkelijkheid. Er is ruimte voor jezelf om te reflecteren over wat je maakte.

 • Wie

  Het gaat hierbij niet om artistiek zijn, maar om authentiek zijn. Alle volwassenen zijn dus welkom, je hebt zeker geen ervaring nodig.

 • Wanneer:

  donderdagavond 25/01/2024 van 19.30 uur tot 22.00 uur.

 • Aantal:

  min. 3 en max. 6 volwassenen.

 • Prijs:

  30 euro, inclusief materialen, thee, water en een knabbel.