GroeiRijk: Creatieve kindercoaching

Aanbod kinderen

Quote - Het KleurRijk

Color in a painting is like enthousiasm in life

(Vincent Van Gogh)

Het kleurenmonster en zijn emoties (5 tot 7 jaar)

Sessies voor jonge kinderen die het soms moeilijk vinden om emoties te herkennen, te benoemen en te uiten!

Het kleurenmonster is in de war, hij heeft alle kleuren door elkaar. Kom jij het kleurenmonster helpen met het uit elkaar halen van zijn emoties zodat hij zich weer fijn voelt? De kleur rood staat voor boosheid. Wat is dat, boos zijn? En wat maakt jou boos? Geel staat voor geluk. Wat maakt jou gelukkig of blij? Blauw staat voor verdriet, zwart voor angst en groen voor een kalm gevoel. Aan het eind van het verhaal is het kleurenmonster roze. Wat is er met hem gebeurd? Hij is verliefd!

Het KleurRijk - kleurenmonstersHet kleurenmonster is een prentenboek van Anna Llenas. We maken kennis met het boek. Door middel van verhalen, poppenspel, speelse yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, handelen met sensorisch materiaal en creatieve opdrachten (tekenen, schilderen, boetseren,…) leren de kinderen emoties herkennen en ze een plek geven. Er zijn 6 sessies van één uur, elke sessie werken we rond een ander kleur monster en dus ook aan een ander gevoel. Het boek wordt in sommige scholen ook gebruikt in de kleuterklas. In Het KleurRijk gaan we er dieper op in, jouw kind wordt persoonlijk begeleid en het aanbod wordt aangepast aan de persoonlijke beleving van elk kind apart.

De creatieve ontdekkingstocht laat jouw kind groeien in:

 • emoties bij zichzelf en anderen herkennen
 • ervaringen en emoties onder woorden brengen
 • erkennen dat emoties er mogen zijn
 • omgaan met emoties

Kom mee het avontuur van het kleurenmonster ontdekken. Ik kijk er naar uit om samen op een ontspannen en leuke manier onze gevoelens zelf te sorteren!

 

 • Wie/Wanneer

  Kinderen van 5 tot 7 jaar

 • Aantal:

  Individueel op afspraak na een bericht. Klik hier om contact op te nemen met Veerle van het KleurRijk.

 • Prijs:

  Je investeert in de sociaal emotionele groei van je kind: dat is het zeker waard. Ja, ik wil graag met hen mee op weg gaan in hun ontwikkelingsproces naar meer veerkracht en zelfvertrouwen.

  Voor dit traject van 6 bijeenkomsten van één uur (creatieve materialen, groeiboekje en emotiemeter voor thuis inbegrepen) betaal je 198 euro.

Ons dochtertje (toen 5 jaar) heeft ontzettend genoten van de “knutsellesjes over gevoelens”. Wij hadden haar ingeschreven omdat ze graag creatief bezig is én omdat het oh zo belangrijk is om kinderen al van bij het prille begin te leren stilstaan bij wat ze voelen, hoe ze met hun gevoelens kunnen omgaan om zich nog blijer, meer ontspannen of rustiger te voelen. Veerle is een ontzettend lieve, rustige en positieve dame en er was dan ook een instant klik. Een klein jaartje later verwijst ons dochtertje nog steeds naar de lesjes en gebruikt ze nog steeds de handvaten die ze aangereikt kreeg. Heel bijzonder en waardevol, een echte aanrader!

Het regenboogavontuur (7 tot 12 jaar)

Het Regenboog AvontuurIeder kind heeft behoefte aan een stevig fundament waarop het zijn leven vanuit kracht, liefde en zelfvertrouwen kan opbouwen. Het creatieve is daartoe een verrijkende toegangspoort. Het GroeiRijk biedt individuele sessies aan waarbij jouw kind persoonlijk kan groeien.

We ontdekken in 6 sessies van één uur elke kleur van de regenboog met een thema: veiligheid, omgaan met emoties, kwaliteiten, daadkracht, dankbaarheid, assertiviteit en zelfbeeld. Dit doen we via verhalen, speelse opdrachten en vooral creatieve opdrachten (tekenen, schilderen, boetseren)... Jouw kind wordt persoonlijk begeleid en het aanbod wordt aangepast aan de persoonlijke beleving van elk kind apart. Aan het eind van de regenboog vinden ze de pot met goud en het goud is het kind zelf! Ze ervaren dat de regenboog in zichzelf ook in harmonie komt.

De kleurrijke creatieve ontdekkingstocht laat jouw kind groeien in :

 • vertrouwen in zichzelf
 • durf om zich écht te tonen en zich veilig te voelen
 • aanvoelen van signalen in je lichaam en omgaan met verschillende emoties
 • eigen parels, talenten en waarden ontdekken en waarderen
 • voelen dat je top bent, zoals je bent
 • zichzelf beter bergrijpen en van daaruit ook de ander beter begrijpen
 • omgang met elkaar vanuit even waardigheid en verdraagzaamheid
 • leven met hoofd, hart en gevoel in verbinding

Kom mee de kleuren van jouw hart bevrijden! Ik kijk er naar uit om samen het verschil te kunnen maken!

 • Wie/Wanneer

  kinderen van 7 tot 12 jaar

 • Aantal:

  Individueel op afspraak na een bericht. Klik hier om contact op te nemen met Veerle van het KleurRijk.

 • Prijs:

  Je investeert in de sociaal emotionele groei van je kind: dat is het zeker waard. Terug steviger in de schoenen staan met meer zelfvertrouwen, mildheid en zachtheid. Ja, ik wil graag met hen harten raken en kleuren bevrijden!

  Voor dit traject van 6 bijeenkomsten van één uur ( inclusief alle materialen) betaal je 198 euro.

Creatief coaching, een leuke en leerrijke ervaring voor zowel ouder als kind om emoties te leren herkennen, benoemen en uiten. Kinderen die eerder introvert zijn, kunnen op een creatieve manier gemakkelijker vormgeven aan hun emoties en ze bijgevolg beter begrijpen. Het helpt je tevens als ouder je kind beter aan te voelen. Wij vonden het een heel interessant traject! Kim